Nova tematska staza za ljubitelje prirode

Tematska staza pod nazivom „Staza života“ zamišljena je kao atraktivna pješačka staza za pamćenje čiji naziv već u startu privlači posjetioce, a koja uz postavljene tematske poruke o životu i krajolik kojim se hodi baš poput svake životne priče, sa usponima i padovima, prikazuje životni put.

Osim toga ruta staze je u dužini od 700 m, srednje težine, pogodna i pristupačna za sve generacije rekreativaca, planinara i posjetilaca. Staza prati tok potoka Zovik, te vodi do vodopada, via ferate i penjačke staze Zečiji kamen, jedna od najatraktivnijih lokacija na području NP Kozara.

Duž ove staze, Zovik – Zečiji kamen, postavljene su tematske poruke, a predviđeno je u dogledno vrijeme i izgradnja vidikovca na istom lokalitetu, čime bi upotpunili sadržaj za posjetioce.

Postavljanjem, mapiranjem, uvezivanjem i adekvatnom promocijom tematske staze „Staza života“ NP „Kozara“, Grad Prijedor i Potkozarje dobiće novi turistički sadržaj i proizvod.

Svečano otvaranje je predviđeno u petak, 29. septembra 2023. godine sa početkom u 12.00 časova, te pozivamo sve ljubitelje prirode da nam se pridruže.

Najnovije vijesti

ocrtrke,trkesapreprekama,prijedor,turističkaorganizacijaprijedor,adrenalin,sport,događajuprijedoru,ljetouprijedoru

1. Urban Rush OCR-Prijedor

#turistickaprijedor #prijedor #bkkozara #biciklijadaprijedor #biciklisti #republikasrpska #bicikl #grad_prijedor_prezentacija
dangrada, prijedor,manifestacije,turizam

Nizom manifestacija obilježava se Dan Grada

rakija, festivalrakije,prijedor,turizam,turističkaprijedor

Festival Zdravica

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara

Grand PRIX Prijedor 2024

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara