Plivanje i ronjenje

Aktivan odmor

Istraži avanturu u Prijedoru

Sana je jedinstvena rijeka prepoznatljiva po svojoj ljepoti i čistoći. U Prijedoru, rijeka Sana većim dijelom ima miran tok, tako da je pogodna za razvoj kupališnog turizma. Na području Prijedora se nalazi nekoliko mjesta uređenih za kupanje, koje u toku ljetnih mjeseci posjeti velik broj turista. Svake godine, krajiška ljepotica privlači sve veći broj posjetilaca, koji uz kupanje, sunčanje, rafting, ribolov i mnoge druge aktivnosti provode vrele ljetne dane. 

Ronjenje je jedna od najzanimljivijih vodenih aktivnosti i idealno je za one koji žele da dožive novo iskustvo i uživaju u raznolikosti vodenog svijeta. Za ljubitelje vodenih sportova u Prijedoru postoji ronilački klub “Sana” koji organizuje i škole ronjenja na rijeci Sani i jezerima u okolini Prijedora.

Za sve one koji žele da se tokom vrelih ljetnih dana rashlade na bazenima na 12 km od Prijedora nalaze se Bazeni Kozarac sa velikim olimpijskim bazenom i dječijim bazenom, kao i Vodeni park Kozarac koji se sastoji od olimpijskog bazena, dječijeg bazena i tobogana. 

Grad Prijedor
Smještaj

Grad Prijedor

Grad Prijedor
Gastro

Grad Prijedor

Saznaj više
Grad Prijedor

Možda će Vas zanimati