Skijanje

Aktivan odmor

Istraži avanturu u Prijedoru

Većina skijaša danas su rekreativci koji na uređenim skijaškim stazama provode slobodne trenutke uživajući u spuštanju niz snježne padine. Tokom zime ljubiteljima skijanja na planini Kozari su na raspolaganju tri ski staze, dvije za malo starije i jedna za najmlađe ljubitelje snježnih radosti. 

Ski staza Kozara 1 za odrasle je dužine 650 metara i opremljena je ski-liftom „tanjir“ kapaciteta 900 skijaša na sat. Staza je osvijetljena reflektorima te je ljubiteljima skijanja omogućeno i noćno skijanje. U nedostatku snježnog pokrivača, uživanje u zimskim sportovima omogućavaju topovi za snijeg koji vještačkim snijegom pokrivaju čitavu dužinu staze.

Druga ski staza Kozara 2, dužine 850 m, opremljena je ski liftom tipa “sidro” čiji je kapacitet 1500 skijaša na sat, dok najmlađi posjetioci i početnici mogu uživati u čarima skijanja na maloj stazi dužine 200 metara koja je opremljena ski-liftom i ski trakom. 

Pored skijanja ljubitelji zimskih sportova mogu uživati i u sankanju, snowboardingu i drugim snježnim aktivnostima.

 

Za sve one koji nisu savladali skijanje na raspolaganju su instruktori skijanja, a omogućeno je i iznajmljivanje ski opreme. 

www.kozaraski.com

Grad Prijedor
Smještaj

Grad Prijedor

Grad Prijedor
Gastro

Grad Prijedor

Saznaj više
Grad Prijedor

Možda će Vas zanimati