Avantura park Kozara

Aktivan odmor

Istraži avanturu u Prijedoru

Avantura park „Kozara“ je turistički sadržaj pun zabave i avanture koji se sastoji od raznih visećih prepreka pozicioniranih na stablima u šumi, na visini od 3 do 6 m iznad zemlje. Između stabala se nalaze drvene platforme koje su polazne ili završne stanice od jedne do druge. Prelazeći sa platforme na platformu korisnici se susreću sa raznim preprekama koje prolaze testirajući vlastite sposobnosti i povećavajući nivo adrenalina u krvi. Prelazak i savladavanje prepreka se vrši pod nadzorom instruktora i uz korištenje sigurnosne opreme. Avantura park „Kozara“ je poligon na kome se mogu rekreirati i zabaviti posjetioci skoro svih uzrasta. Izazov u parku predstavlja preko 60 platformi i preko 50 elemenata različitih dužina, težina i visina. Prelazak preko visećih mostića, ljestvi, sajli i zip line, samo su dio izazova koje Avantura park „Kozara“ nudi onima željnim uzbuđenja, zabave i adrenalina u prirodi.

Avantura park raspolaže sa 5 težinskih nivoa:

Prvi težinski nivo je namjenjen djeci do 10 godina i ima 7 elemenata postavljenih na visini od oko 1 m.

Drugi težinski nivo je namjenjen djeci preko 10 godina i starijima i ima 9 elemenata postavljenih na visini od 3 do 5 m.

Treći težinski nivo je namjenjen djeci od 12 godina i starijima i ima 9 elemenata koji su postavljeni na visini od 3 do 7 m.

Četvrti težinski nivo je namjenjen djeci od 14 godina i starijima i ima 14 elemenata koji su postavljeni na visini od 5 do 10 m.

Peti najteži nivo je namjenjen punoljetnim osobama i onim najspremnijim koji mogu da pređu sve ostale nivoe bez ikakvih problema i ima 7 elemenata na visini preko 10 m.

U avantura parku postoji još jedan nivo i to šesti i on je namjenjen osobama preko 16 godina. Sastoji se od 4 zip line-a u nizu ukupne dužine 250 metara, prvi od 100, drugi od 50, treći od 60 i četvrti od 40 metara. 

Grad Prijedor
Smještaj

Grad Prijedor

Grad Prijedor
Gastro

Grad Prijedor

Saznaj više
Grad Prijedor

Možda će Vas zanimati