dani zime na Kozari, Prijedor, zima, skijanje, avantura, takmičenje

Dani zime na Kozari 2024.godine

dani zime na Kozari, nacionali park Kozara, skijanje, takmicenje, zabava, turisticka, gastro

Manifestacija “Dani zime na Kozari”  2024. godine po XVII  put će se održati  3. i 4.2.2024. godine. Organizatori XVII privredno turističke manifestacije „Dani zime na Kozari“ su Grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park „Kozara“.

Prvog dana manifestacije, odnosno 3.2.2024. godine održaće se zimski planinarski marš  i ski kup.

Zimski planinarski  marš organizovaće Planinarski klub „Albatros“. Za članove planinarskih društava koji su se prijavili na zimski planinarski  marš obezbjeđen je prevoz iz Prijedora sa početkom u 8:00 časova ispred crkve na Urijama, a sa dolaskom na cilj i čorba.

Ski kup organizovaće skijaško planinarsko društvo „Ljubijski rudar“  za 3 kategorije, odnosno srednje škole (dječaci i djevojčice), stariji osnovci (dječaci i djevojčice) i mlađi osnovci (dječaci i djevojčice).  

Drugog dana manifestacije, odnosno 4.2.2024. godine održaće se centralna manifestacija „Dani zime na Kozari“ sa početkom u 11:00 časova. Obuhvatiće sportska takmičenja gradova/opština Potkozarja i okruženja, gastro takmičenja u 3 kategorije: turističko-ugostiteljske škole Republike Srpske, lovačka udruženja Potkozarja i izviđački odredi i planinarska društva.

Na dan 4.2.2024. godine biće obezbjeđen besplatan prevoz za učesnike i posjetioce. Za posjetioce obezbjeđeno je 8 autobusa iz Prijedora sa polascima ispred gradskog stadiona od 9 časova.  Za posjetioce koji dolaze privatnim automobilima obezbjeđen je parking preko puta motela „Bijelih voda“  i na Benkovcu. Za sve one koji će parkirati na Benkovcu organizovaće se se autobus koji će tokom manifestacije prevoziti putnike na relaciji Benkovac – Mrakovica – Benkovac. Cijena ulaznice u NP Kozara je 2 KM za odrasle i 1 KM za djecu koji dolaze organizovanim prevozom odnosno autobusom, dok je 4 KM za odrasle osobe, a za djecu 2KM koji dolaze sopstvenim prevozom. Ulaznice će se koristiti za tombolu.

Vidimo se na Kozari!

Najnovije vijesti

ocrtrke,trkesapreprekama,prijedor,turističkaorganizacijaprijedor,adrenalin,sport,događajuprijedoru,ljetouprijedoru

1. Urban Rush OCR-Prijedor

#turistickaprijedor #prijedor #bkkozara #biciklijadaprijedor #biciklisti #republikasrpska #bicikl #grad_prijedor_prezentacija
dangrada, prijedor,manifestacije,turizam

Nizom manifestacija obilježava se Dan Grada

rakija, festivalrakije,prijedor,turizam,turističkaprijedor

Festival Zdravica

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara

Grand PRIX Prijedor 2024

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara