Istražite novu STAZU ŽIVOTA

Otvaranje tematske “Staze života” u Nacionalnom parku Kozara predstavlja još jedan u nizu događaja organizovanih u Republici Srpskoj povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma,a čija je ovogodišnja tema “Turizam i zelena ulaganja”.

Turistička organizacija grada Prijedora i Nacionalni park “Kozara” su u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske i planinarskim društvom” Klekovača” iz Prijedora pripremili novu tematsku stazu pod nazivom “Staza života” na lokalitetu Zečiji kamen.

U petak, 29. septembra 2023. godine bilo je upriličeno svečano otvaranje pješačke staze. To je srednje zahtjevna staza, dužine oko 700 m, pogodna i pristupačna za sve uzraste rekreativaca, planinara i posjetilaca. Prati tok potoka Zovik i vodi do vodopada, penjališta i vidikovca Zečiji kamen, jedne od najatraktivnijih lokacija na području NP Kozara. Stazu je svečano otvorio Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, gospodin Denis Šulić, a u šetnji stazom su mu se pridružili svi prisutni gosti.

Gosti su bili iznenađeni ovakvim ljepotama i stazama na Kozari koje su uglavnom karakteristika viših planina.

Najnovije vijesti

ocrtrke,trkesapreprekama,prijedor,turističkaorganizacijaprijedor,adrenalin,sport,događajuprijedoru,ljetouprijedoru

1. Urban Rush OCR-Prijedor

#turistickaprijedor #prijedor #bkkozara #biciklijadaprijedor #biciklisti #republikasrpska #bicikl #grad_prijedor_prezentacija
dangrada, prijedor,manifestacije,turizam

Nizom manifestacija obilježava se Dan Grada

rakija, festivalrakije,prijedor,turizam,turističkaprijedor

Festival Zdravica

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara

Grand PRIX Prijedor 2024

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara