izvidjaci prijedor turizam zabava edukacija dijeca mladi ekologija kozara

Izviđači među nama

Strastveni ste izviđač ili to planirate postati? Ljubav prema prirodi i stjecanju novih poznanstava, upoznavanju biljnog i životinjskog svijeta te otkrivanju neistraženih predjela? Želite bolje upoznati izazovan svijet skauta i otkriti skautske principe, metode i zakone? Dugi niz godina u svijetu, kao i kod nas izviđaštvo dopunjuje obrazovanje i porodicu, ali i otkriva svijet izvan zidova učionice i kuće.

Izviđaštvo postiče želju za istraživanjem, otkrivanjem i znanjem, a koje izviđač nesebično dijeli sa drugima.
Izviđači se pretežno bave upoznavanjem prirode, druženjem (socijalizacijom djece) i učenjem korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu kako u civiliziranom svijetu, tako i u divljini. Važnija znanja koja izviđači usvajaju su: orijentacija na karti. Izviđačko iskustvo može biti veoma obogaćujuće i pružiti vam mnoge vještine koje će vam koristiti tokom celog života. Sve ove prednosti čine izviđaštvo izuzetno korisnim za mlade i odrasle, pomažući im da razviju različite aspekte svog života i postanu odgovorni, obrazovani i samopouzdani građani.

turizam prijedor kozara izviđači avantura zabava orijentacija
prijedor turizam avantura kozara izviđači adrenalin zabava edukacija orijentacija

Izviđaštvo okuplja djecu i mlade, te im nudi raznovrsne programe istraživačkih, prirodnih, rekreativnih, ekoloških, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja. Izviđači su otvorenog srca za sve one koje vole prirodu i druženje bez obzira na socijalni status, uzrast, nacionalnu i vjersku pripadnost, spol, političko opredeljenje i kulturu. Na jednom mjestu djeca uče o prirodi, prvoj pomoći, orjentaciji, topografiji i još mnogo toga. Danas su posebno popularni izviđači turisti koji se bave aktivnostima vezanim za turizam i putovanja. Ova grana izviđaštva obično uključuje istraživanje prirode, kampovanje, orijentaciju, upoznavanje različitih kultura i geografskih lokacija, kao i sticanje vještina preživljavanja na različitim mjestima.

U Prijedoru već preko 70 godina radi i promoviše ovaj vid ljubavi prema prirodi i dijeci Odred izviđača "Dr Mladen Stojanović" koji svoj jubilej proslavlja 11.novembra.
Već 70 godina okuplja djecu, mlade i time prezentuju naš grad u punom sjaju. Tokom svih ovih godina bili su domaćini brojnih zimovanja, ljetovanja, vodnih škola, omladinskih kampova, višeboja. Posebno ih krasi strpljenje, volja za edukacijom mladih,ali i svih onih željnih da isukuse i ovaj vid rekreacije.
Vrlo je lako postati izviđač! Pridruži se i jednostavno se prijavi u Odred izviđača "Dr Mladen Stojanović"!

Mladen Scout Stojanovic

prijedor kozara avantura orijetacija kamp izvidjaci osjeti prirodu
slobodno vrijeme aktivan odmor izviđaštvo prijedor kozara avantura orijentacija
slobodno vrijeme aktivan odmor izviđaštvo prijedor kozara avantura orijentacija
slobodno vrijeme aktivan odmor izviđaštvo prijedor kozara avantura orijentacija

Najnovije vijesti

ocrtrke,trkesapreprekama,prijedor,turističkaorganizacijaprijedor,adrenalin,sport,događajuprijedoru,ljetouprijedoru

1. Urban Rush OCR-Prijedor

#turistickaprijedor #prijedor #bkkozara #biciklijadaprijedor #biciklisti #republikasrpska #bicikl #grad_prijedor_prezentacija
dangrada, prijedor,manifestacije,turizam

Nizom manifestacija obilježava se Dan Grada

rakija, festivalrakije,prijedor,turizam,turističkaprijedor

Festival Zdravica

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara

Grand PRIX Prijedor 2024

prijedor, trke,bicilizam, avantura,zabava,kozara