Nagrade i zahvalnice učesnicima “Zlatnih ruku Potkozarja”

Svečanom podjelom zahvalnica i uručivanjem nagrada, danas je završena 16. manifestacija ” Zlatne ruke Potkozarja”.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Grada Prijedora Dijana Aramanda, rekla je da se ove godine okupilo više od 27 izlagača rukotvorina i suvenira s ciljem očuvanja tradicije, kulture i kulturnog nasljeđa naroda Potkozarja.

Cilj manifestacije je okupljanje stvaraoca narodnih rukotvorina, članova kulturno-umjetničkih društava, udruženja žena, etno radionica i drugih organizacija i lica koja se bave izradom rukotvorina i zajedničkim nastupom predstavljaju autentičnost regije kroz umjetnost, običaje, stare zanate, odjevne predmete, znanje i umijeće, etno dizajn.

U dva dana, koliko je trajala manifestacija, svi posjetioci na Malom gradskom trgu mogli su da uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu. Manifestacija nije samo izložbenog nego i takmičarskog karaktera, pa je po odluci publike nagrađeno 3 najljepša štanda. Prvo mjesto osvojio je KUD “Brojanica”-sekcija žene, drugo mjesto Stoja Zrnić i Stefan Lazić dok je treća nagrada za najljepše uređeni štand pripao udruženju “Neven”.

Ovo je veoma važna tradicionalna manifestacija čiji je cilj njegovanje tradicije i starih zanata, a organizuje se u sklopu programa Prijedorskog ljeta.